top of page

SPOND - MEDLEMSSYSTEM

Drammen Rivers bruker appen SPOND som medlemssystem for kommunikasjon trener/klubb til spillere/foresatt og for betaling av treningskontingent. Last ned appen: 

Husk å skru på varslinger så dere ikke går glipp av viktig info!. De som ikke har en en smarttelefon og appen får beskjedene fra SPOND på e-post eller sms.


Her følger informasjon om hvordan du administrerer en brukerkonto i Spond. 

Registrere nytt medlem
Betalingskontakt og foresattinfo
forf

Verifisere opplysninger i NIF

Kontingentbetaling via SPOND

Utmelding
Support
 

REGISTRERE ET NYTT MEDLEM I SPOND

Nye medlemmer registreres via linken
https://club.spond.com/landing/signup/dr


NB! Det er en innmelding pr medlem. Har du flere barn, må prosessen gjentas!


Vi oppfordrer foreldere også om å bli medlem i klubben (støttemedlem, 100 kr per kalenderår). Medlemmer under 15 år har ikke stemmerett på årsmøte, men hvis en foresatt er medlem kan han eller hun stemme.  Alle som ønsker å bli støttemedlemmer må registrere seg som medlem på en egen profil i tillegg til spillerens profil. 


Når innmeldingen er sendt, vil medlemmet automatisk mota en epost som bekrefter at innmeldingen er mottatt, og blir behandlet i løpet av et par dager. Når denne er så behandlet, vil medlemmet få ny automatisk epost som sier at innmeldingen er godkjent.

1.LEGG TIL NYTT MEDLEM

innmeldingsskjema 1.png

2. VELG GRUPPE

innmeldingsskjema%202_edited.jpg

3. FYLL UT PERSONALIA PÅ BARNET

innmeldingsskjema 3.png

4. LEGG TIL INFO OM FORESATT/BETALINGSKONTAKT

innmeldingsskjema 4.png

3. FYLL UT PERSONALIA

5. SAMTYKKE OG KONTROLLSJEKK - SEND IN

innmeldingsskjema 6.png
Medlem
sms.png

BETALINGSKONTAKT & FORESATTINFO
Barn under 18 år må ha oppført foreldre som betalingskontakt. I tillegg må minst en av foreldrene står oppført under foresatte -> kontaktinfo foreldre. De som evt. tidligere har oppført barnet som betalingskontakt må endre det til foresatt. Det er den personen som står som betalingskontakt som mottar faktura i sin app. Det kan derforvære lurt å sjekke om barnet har mottatt faktura hvis ikke en av foreldrene har fått denne.

Medlemmets epostkonto og mobil legges inn under medlemsinformasjon for de som ønsker det (primært de eldre barna/ungdommene)
 

VERIFISERE OPPLYSNINGER I NIF
Alle idrettslag i NIF (Norges idrettsforbund) må elektronisk registrere medlems- og organisasjonsdata i idrettens medlems- og organisasjonsregister. Dersom det mangler opplysninger som er nødvendigefor å registrere medlemmene i NIF, vil du som medlem/foresatt få en e-post eller sms fra Spond om å fylle ut det som mangler.
 

En slik melding ser sånn ut:
 

 

 

Linken er gyldig i 24 timer fra den er sendt ut. Ved å trykke på denne blir du sendt til NIF hvor personnummer til medlemmet må legges inn. Deretter får du tilsendt en pin-kode for verifisering.  For at personen skal få verifisert opplysningene, må følgende informasjon være riktig: 

 • Fornavn

 • Etternavn

 • Fødselsdato

 • Kjønn

 • Postnummer 


NB! Dette må stemme overens med det som står i Folkeregisteret. I enkelte tilfelle er det noe så banalt som feil med mellomnavn/etternavn. I kolonnen for etternavn skal det stort sett bare stå det ene etternavnet.  Mellomnavn kan ikke forkortes, husk evt bindestrek osv. Det er også viktig at det kun er EN e-postadresse satt opp per foresatt hos NIF, ellers vil ikke linken fungere.

Profilen hos NIF kan oppdateres her (Min profil > rediger profil) https://minidrett.nif.no
 

Via linken kan du skrive inn manglende informasjon som er påkrevd av NIF. Skjemaet vil være
tilgjengelig i 7 dager fra du mottar det.Når alle opplysninger er registrert, sender vi det til NIF. Medlemmet/foresatte vil motta en mail/sms fra NIF hvor man bekrefter at du/ditt barn er medlem

FORESATT
NIF

KONTINGENTBETALING VIA SPOND
I september og januar sendes faktura for treningskontingent (+medlemskontingent) via Spond til epostadressen til den som står registrert som betalingskontakt.

 

 • Åpne appen SPOND

 • Gå til Betalinger

 • Trykk på betalingen

 • Velg «Gå til betaling» og «betal med kort»

 • Legg inn kortopplysninger

 • Kvitteringen sendes til din e-postadresse.

betaling.png
KONTINGENT

HVORDAN MELDER JEG UT ET MEDLEM?

Vi synes det er trist at du ønsker å melde deg ut. Kanskje ser vi deg igjen ved en senere anledning?


Utmelding sendes på e-post til post@drammenrivers.no med ditt fulle navn og UTMELDING i emne feltet. Vi vil gi deg en tilbakemelding når dette er gjort. Normalt tar dette 2-3 dager.


Takk for ditt bidrag og engasjement i Drammen Rivers – og lykke til videre!

UTMELDING

SUPPORT
Hvis det er problemer med verifiseringen, ta kontakt med NIF på 21 02 90 90 mellom 0800-1900 (man-tor), og 0800-1530 (fre). Oppgi problemet (verifisering mellom Spond og NIF) så hjelper de dere.

 

Her finnes hjelp og support hos SPOND

Hvis dere har andre spørsmål rundt SPOND, ta kontakt på rune@drammenrivers.no 

SUPPORT
bottom of page